24 Haziran 2013 Pazartesi

Antoni Gaudi Kimdir Biyografi

Antoni Gaudi kimdir Antoni Gaudi biyografisi ve Antoni Gaudi hakkındaki tüm bilgiler ;


İspanya’lı Ünlü Mimar Antoni Gaudi 25 Haziran 1852’de Katalonya’nın Reus kentinde dünyaya geldi. Babası bakırcı ustadır bir zaman babasının yanında çalışan Mimar Antoni Gaudi’ni tam ismiyle Antoni Plàcid Guillem Gaudí i Cornet dır.İsminden de anlaşıldığı gibi bu aam baya önemli bir şahsiyettir.



Antoni Gaudi

Antoni Gaudi





Ünlü İspanyol Mimar’ın doğum gününü unutmadı ve tüm dünyaya tanıtmak amacıyla güzel bir logoyla 161. doğum yılını kutladı.

İspanya’da Art Nouveau akımının öncüsü olan ünlü Katalan mimardır. Barselona’nın en ünlü mimari eserlerinin yaratıcısı Antoni Gaudi 1869’da başladığı mimari eğitimi, askerlik hizmeti ve çeşitli nedenlerle sekiz yıl sürmüştür.


Kişiliğinin büyük değişiminde Barselona kentinde olmuştur. O dönem, Barselona’da özellikle tekstil endüstrisinin gelişmesiyle orta sınıfın güçlendiği, zenginliğin ve şehirsel gelişimin arttığı bir dönemdi.

Antoni Gaudi’nin ilk önemli eseri Vicens ailesi için 1883-1888 tarihleri arasında Eusebi Güell adlı saniyici ile Barselona’da prestij edindi.


Bu eserler, Güell Pavilyonu, Güell Sarayı, Güell Mahzeni, Colonia Güell Türbesi ve Güell Parkı’dır. Diğer önemli eserleri arasında Teresano Koleji, kendisine yılın binası ödülünü kazandıran Celvet Evi, Bellesgurad Villası, Battlo Evi ve La Pedrera adıyla bilinen Casa Milà bulunur.


En ünlü eseri ise hayatını adadığı, yapımı halen süren La Sagrada Familia bazilikasıdır. Gaudí, 1882’de Francesc de Paula Villar y Lozano tarafından yapımına başlanan bu kiliseyi tamamlama işini 1883’de üzerine aldı. Gittikçe daha fazla zamanını bu esere ayıran Gaudí, 1908’de başka proje almayı bıraktı ve 1926’daki ölümüne kadar sadece La Sagrada Familia ile uğraştı.


Antoni Gaudi Eserleri



Antoni Gaudi biyografi

Antoni Gaudi biyografi




Antoni Gaudi eserleri

Antoni Gaudi eserleri




Antoni Gaudi hayatı

Antoni Gaudi hayatı



antoni gaudi antoni


Gaudi, tüm mimari bilgisini karmaşık semboller sistemi ve inancın gizemlerine ilişkin görsel açıklamalarla birleştirerek bir 20. yüzyıl katedrali yaratmayı arzuluyordu. Sadece tüm enerjisini esere ayırmakla kalmadı, stüdyosunu da inşaata taşıdı. 7 Temmuz 1926′da, 74 yaşında bir trafik kazası sonucu projesini tamamlayamadan öldü ve La Sagrada Familia’ya gömüldü.

Antoni Gaudi Kimdir Biyografisi hakkında yorumlarınızı bu başlık altından bizlerle paylaşabilirsiniz.



Antoni Gaudi Kimdir Biyografi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder