19 Haziran 2013 Çarşamba

Kanuni Sultan Süleyman'dan Sonra Kim Padişah Oldu

kanuni sultan süleyman’dan sonraki padişah, kanuni sultan süleymandan sonra kim padişah oldu, mahidevran sultan.


Kanuni Sultan Süleyman’dan Sonra Kim Padişah olmuştur ve detayları

kanuni sultan süleymandan sonra kim padişah oldu, mahidevran sultan.

Sultan Süleyman’dan Sonra Kim Padişah Oldu

Kanuni Sultan Süleyman’dan sonra tahta çıkan padişah Sultan 2. Selimdir. Sultan İkinci Selim “Sarı Selim” olarak da bilinir.


İkinci Selim II 1524 – 1574 yılları arasında yaşamıştır. Babası tarihte Muhteşem Süleyman olarak bilinen Kanuni Sultan Süleymandır. Annesi ise Slav kökenli Hürrem Sultan’dır.


Kanuni Sultan Süleyman öldüğünde Kütahya’da sancakbeyi olan II Selim İstanbul’a gelerek 30 Eylül 1566′da 42 yaşında tahta çıkmıştır. Sarı Selim kendinden önceki Osmanlı Padişahlarına göre daha silik ve zayıf bir hükümdardı.



Kanuni Sultan Süleyman'dan Sonra Kim Padişah Olmuştur

Kanuni Sultan Süleyman’dan Sonra Kim Padişah Olmuştur





II Selim, kardeşleri Şehzade Bayezid ve Şehzade Mustafa’nın babası Kanuni Sultan Süleyman tarafından öldürülmesinden dolayı çok rahat tahta çıkmıştır.Babasi . Kanuni Sultan Süleyman

Kanuni Sultan Süleyman’dan sonraki padişah; Kanuni ile Hürrem Sultan’ın oğlu olan 2. Selim’dir. 2. Selim, annesi Hürrem Sultan gibi sarışın,mavi gözlü olduğu için Sarı Selim olarak da bilinir. İsmini dedesi Yavuz Sultan Selim’den alan II. Selim Kütahya Sancakbeyliği sırasında babası Sultan Süleyman’ın ölüm haberini alarak İstanul’a gelip, 42 yaşındayken tahta geçmiştir. 2. Selim ordunun başında sefere çıkmayan ilk padişahtır.11. Osmanlı padişahı, 90. İslam Halifesi’dir. Padişahlığı döneminde yönetimde daha aktif olan kişi Sadrazam Sokollu Mehmet Paşa’dır. Kardeşleri Şehzade Beyazid ile Şehzade Mustafa’nın bertaraf edilmesiyle tahta çıkan 2. Selim 8 yıl padişahlık yapmıştır.1574 de 50 yaşında vefat eden Sultan İkinci Selim İstanbul’da ölen ilk padişahtır. Ayasofya’daki türbesine defnedilmiştir.

Annesi Hürrem Sultan ise Kanuni Sultan Süleyman’dan 8 sene önce ölmüştür ve oğlunun tahta çıktığını görmemiş,hiç bir zaman Valide Sultan olamamıştır.

Kanuni Sultan Süleyman’dan sonra tahta kim geçti?



Kanuni Sultan Süleyman'dan Sonra Kim Padişah Oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder