8 Aralık 2013 Pazar

Grace Hopper Kimdir Hayatı

Grace Hopper

Grace Hopper

Grace Hopper kimdir Grace Hopper hayatı Grace Hopper biyografi Grace Hopper google logo 9 aralık 2013 Grace Hopper google doodle Grace Hopper programları Grace Hopper neyi buldu Grace Hopper buluşları

Bugün 9 Aralık Google her özel günde olduğu gibi buğünde yeni bir Doodle Logosu hazırlayarak Grace Hopper’un 107.doğum gününü dünyaya hatırlattı.Grace Hopper kimdir tanıyalım.Grace Hopper google. Grace Hopper doodle logosu.

Grace Hopper 9 Aralık 1906 ile 1 Ocak 1992 yılları arasında yaşamını sürdürmüş Amerikalı Bilgisayar bilimcisidir. İlk modern programlama dillerinden biri olan COBOL’un geliştiricilerindendir. Bilgisayar dilinde “debugging” diye bilinen programı hatalardan temizleme konseptinin de ilk kullanıcılarındandı. Amerikan savaş gemisi USS Hopper (DDG-70) adını kendisinden almıştır.

1940 larda Amiral(Amerikan donanmasında görevli) Grace Hopper (9 Aralık 1906 – 1 Ocak 1992) bayan programcıdır kendileri bayan programcı demişken Ada Lovelace ı anmak olmaz. Lovelace, programlamanın temelleri atmıştır(döngü ve altyordam) bilgisayar dünyasının ilk kadın programcısı olarak biliniyor. Günümüz programcılığına göre dünyanın ilk programcısı bir kadın UndecidedLaughing Debugging e dönecek olursak Grace Hopper, Harvard Üniversitesinde MARK II adlı bilgisayar üzerinde çalışırken yaptığı program bir türlü doğru çalışmamaktadır bu zeki kadın bakar ki röleler arasına sıkışmış böcek(ler) kısa devreye sebep olmakta ve program düzgün çalışmamaktadır. Böcek(ler)i temizleyerek programını selamete kavuşturur işte burdan gelen manasıyla böceklerden arındırdığı hatasız hale getirdiği için debugging bilgisayar litarüne girmiş olur.



Grace Hopper Kimdir Hayatı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder