1 Aralık 2013 Pazar

Maria Callas Biyografi

Maria Callas kimdir Maria Callas aşk dinle video görüntüleri

Maria Callas hayatı Maria Callas biyografi Maria Callas müzikleri Maria Callas sanatı 2 aralık 2013 google logo  Maria Callas biyografi


Dünyaca ünlü oyuncu opera sanatçası ve daha bir çok yapmış olduğu sanatlarla dünyada yerini alan Maria Callas hakkında biraz bilgi vermek istedim.

Maria Callas 2 aralık 1923 de dünyaya gözlerini açtı New Yorkta doğan Maria Callas 1977 yılı eylül ayının 16 sında ölmüştür. Annesiyle birlikte anavatanları olan Yunanistana gittiler.

Atina Konservatuvarı’nda Elvirade Hidalgo’nun yanında çalışmalarına başladı.16 yaşınday­ken Cavalleria Rusticana’dz Santuzza rolüne çıktı. Güçlü ve renkli soprano sesi ve oyunculuk yeteneğiy­le dikkati çekti. II. Dünya Savaşı yıllarında opera çalışmalarını sürdüremedi ve çeşitli işlerde çalıştı.


1945′de ABD’ye dönerek opera yaşamını burada sürdürmeyi denedi. Ancak güçlü sesine ve üstün oyunculuk yeteneğine karşın, Amerikan operasının istediği “star” tipine fiziği uygun değildi; birçok eleştirmen ve prodüktör onu “çirkin ve şişman” buluyordu. New York Metropolitan Operası’nda bir rol alabilmek için çalıştığı sırada Verona’da Panchiel- li’nin La Gioconda’sında başrol oynamak için teklif aldı. 1947′de La Gioconda’daki oyunuyla büyük ölçüde ün kazandı. 1949′da menacerliğini yapan varlıklı iş adamı Giovanni Battista Meneghini ile evlendi. 1950′de ünlü lirik soprano Renata Tebaldi ile birlikte dünyanın en ünlü sopranolarından biri sayıldı. New York Metropolitan Operası’nın baş yıldızı oldu. 1970′de Pasolini’nin yönettiği Medea filminde başrolü oynadı.



Maria Callas Biyografi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder