1 Aralık 2013 Pazar

Maria Callas Kimdir - Maria Callas Hayatı Eserleri

Maria Callas kimdir Maria Callas aşk dinle video görüntüleri

Maria Callas hayatı Maria Callas biyografi Maria Callas müzikleri Maria Callas sanatı 2 aralık 2013 google logo  Maria Callas biyografi


Maria Anna Sofia Cecilia Calegoropoulos, 2 Aralık 1923′de, New York’ta doğdu, 16 Eylül 1977′de öldü. 1937′de annesiyle birlikte anavatan. Yunanistan’ tan’a gitti. Atina Konservatuvarı’nda Elvirade Hidalgo’nun yanında şan çalışmalarına başladı.16 yaşınday­ken Cavalleria Rusticana’dz Santuzza rolüne çıktı. Güçlü ve renkli soprano sesi ve oyunculuk yeteneğiy­le dikkati çekti. II. Dünya Savaşı yıllarında opera çalışmalarını sürdüremedi ve çeşitli işlerde çalıştı.


1945′de ABD’ye dönerek opera yaşamını burada sürdürmeyi denedi. Ancak güçlü sesine ve üstün oyunculuk yeteneğine karşın, Amerikan operasının istediği “star” tipine fiziği uygun değildi; birçok eleştirmen ve prodüktör onu “çirkin ve şişman” buluyordu. New York Metropolitan Operası’nda bir rol alabilmek için çalıştığı sırada Verona’da Panchiel- li’nin La Gioconda’sında başrol oynamak için teklif aldı. 1947′de La Gioconda’daki oyunuyla büyük ölçüde ün kazandı. 1949′da menacerliğini yapan varlıklı iş adamı Giovanni Battista Meneghini ile evlendi. 1950′de ünlü lirik soprano Renata Tebaldi ile birlikte dünyanın en ünlü sopranolarından biri sayıldı. New York Metropolitan Operası’nın baş yıldızı oldu. 1970′de Pasolini’nin yönettiği Medea filminde başrolü oynadı.


Callas 1950′de ve 1960 yıllarında 20. yüzyılın başla­rında sönmeye yüz tutmuş olan koloratur dramatik soprano geleneğini canlandırdı. Kendisiyle aynı dö­nemde doruğa ulaşan Renata Tebaldi ile arasındaki rekabet uzun süre müzik eleştirmenlerinin ilgi konusu oldu; ancak Tebaldi ve Callas farklı biçimlerde söyledikleri için bu rekabet bir rol paylaşma kavgası­na dönüşmedi. Öte yandan iki soprano da aynı operada rol almamaya özen gösterdiler. Callas, oyun­culuk yeteneği ve güzel sesinin yanı sıra yarattığı skandallar ve fırtınalı özel yaşamı ile de dikkat çekti.



Maria Callas Kimdir - Maria Callas Hayatı Eserleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder